Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ψήφισμα- Συνταγματική κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ζώων


Μετά τις επανειλημμένες κακοποιήσεις ζώων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία Ελλάδας  επιδιώκει με ψήφισμα που διοργανώνει, την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ζώων μέσα από το ίδιο το Σύνταγμα.
Στόχος της Ομοσπονδίας που διοργανώνει την καμπάνια «Τα ζώα δεν είναι αντικείμενα»  είναι να φθάσει τις 100.000 υπογραφές ώστε να πιέσει την ηγεσία της χώρας για την αναγκαιότητα της προστασίας των ζώων και της συνταγματικής κάλυψής τους.
«Δηλητηριάσεις, χτυπήματα, απαγχονισμοί, εγκατάλειψη, είναι μόνο μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους κακοποιούνται τα ζώα στην Ελλάδα του 2014. Καθημερινά έρχονται στο φως ανατριχιαστικές καταγγελίες από όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας μας, όμως αυτό δεν αρκεί για να σταματήσει το έγκλημα» γράφει το ψήφισμα.
«Είναι αναγκαίο να αλλάξει η νοοτροπία μας και ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τα υπόλοιπα έμβια όντα, και για να γίνει αυτό, πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί. Μόνο αν πιέσουμε προς τον καθορισμό νομοθεσίας, που θα προστατεύει και θα εξασφαλίζει το σεβασμό προς τα ζώα, τους συνοδοιπόρους μας στη ζωή, μπορούμε να δώσουμε μια για πάντα λύση στο πρόβλημα» αναφέρει το έγγραφο του ψηφίσματος .
Όταν ξεπεραστούν οι 100.000 υπογραφές, η Π.Φ.Π.Ο. θα τις παραδώσει απευθείας στον Πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων και τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.
Δείτε και  υπογράψτε το ψήφισμα εδώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)