Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Best City Awards 2016 Επιβραβεύουν Καινοτομία και Ποιότητα Ζωής στις Πόλεις

Tα βραβεί

Best City Awards 2016: Επιβραβεύουν Καινοτομία και Ποιότητα Ζωής στις Πόλεις

Σε ιδιαίτερα ενθουσιώδη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων η Τελετή Απονομής των Best City Awards. Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν Δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα, στελέχη τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη Περιφερειών, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, Σύμβουλοι και δημοσιογράφοι, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις καλύτερες πρακτικές και τις εφαρμοσμένες σύγχρονες τεχνολογίες των ευφυών, αειφόρων και οικονομικά βιώσιμων πόλεων της χώρας μας.

α Δείτε φωτογραφίες στο flickr

Ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής κ. Γιώργος Πατούλης (Πρόεδρος ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου) στην εναρκτήρια ομιλία του, μεταξύ άλλων, ανέφερε «Η ανταπόκριση των Δήμων, μάς χαροποίησε ιδιαίτερα, γιατί κατ’ αρχήν σημαίνει ότι ο νέος θεσμός των Best City Awards καλύπτει μια σημαντική ανάγκη ευγενούς άμιλλας και αναγνώρισης της δουλειάς των OTA στη διαχείριση ενός Βιώσιμου & Πράσινου Αστικού περιβάλλοντος, πεδίο το οποίο μέχρι πρότινος δεν μπορούσε να καλυφθεί. Τα βραβεία λειτουργούν, όχι μόνον ως μέσον αναγνώρισης και περαιτέρω ενθάρρυνσης των Δήμων που πρωταγωνιστούν σήμερα εδώ, αλλά και ως πηγή παραδειγματισμού και έμπνευσης για ανΟ Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής κ. Γιώργος Πατούλης (Πρόεδρος ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου) στην εναρκτήρια ομιλία του, μεταξύ άλλων, ανέφερε «Η ανταπόκριση των Δήμων, μάς χαροποίησε ιδιαίτερα, γιατί κατ’ αρχήν σημαίνει ότι ο νέος θεσμός των Best City Awards καλύπτει μια σημαντική ανάγκη ευγενούς άμιλλας και αναγνώρισης της δουλειάς των OTA στη διαχείριση ενός Βιώσιμου & Πράσινου Αστικού περιβάλλοντος, πεδίο το οποίο μέχρι πρότινος δεν μπορούσε να καλυφθεί. Τα βραβεία λειτουργούν, όχι μόνον ως μέσον αναγνώρισης και περαιτέρω ενθάρρυνσης των Δήμων που πρωταγωνιστούν σήμερα εδώ, αλλά και ως πηγή παραδειγματισμού και έμπνευσης για άνάληψη ανάλογων πρακτικών σε ολόκληρη την Ελλάδα».
Η τελετή ξεκίνησε με τις απονομές των Τιμητικών Βραβείων από τον πρόεδρο κ. Γ. Πατούλη στους Σταύρο Μπένο, για τη συνεισφορά του στη ηλεκτρονική διακυβέρνηση της χώρας με την ίδρυση και λειτουργία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.), στον Δρ. Νίκο Μιχαλόπουλο, για τη συνεισφορά του στον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης, στον Γεώργιο Α. Γιαννόπουλο, για τη συνεισφορά του στη Βιώσιμη Κινητικότητα και το Δίκτυο Μεταφορών της χώρας μας και στο Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς, για την προσφορά του στη διάσωση, την καταγραφή και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και της ταυτότητας του τόπου μας με το Δίκτυο των Θεματικών Μουσείων που έχει δημιουργήσει.
Στα βραβεία συμμετείχαν και βραβεύθηκαν εταιρείες, φορείς και Δήμοι από όλη την Ελλάδα. Στις διαφορετικές κατηγορίες βράβευσης, Gold βραβείο απέσπασαν για τα έργα τους οι Δήμοι: Ορεστιάδας, Θηβαίων, Έδεσσας, Καρπενησίου, Κηφισιάς, Ηρακλείου, Γλυφάδας, Πατρέων, Καβάλας, Πλατανιάς, Μοσχάτου-Ταύρου, Φαρσάλων, Αμαρουσίου, Λειψών, Παπάγου-Χολαργού, Αθηναίων και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Διεύθυνση Τουρισμού. Από πλευράς εταιρειών Gold βραβείο απέσπασαν οι : ΔΑΕΜ, Top Vision, Novoville LTD, SYCHEM, OTS, Intracom Telecom και NORATEX.
Best in Show βραβείο απέσπασε ο Δήμος Καβάλας για την ένταξη του Αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Tα βραβεία

και οι νικητές

Τιμητικά Βραβεία

Τιμητικό Σταύρος Μπένος: Για τη συνεισφορά του στη  ηλεκτρονική διακυβέρνηση της χώρας με την ίδρυση και λειτουργία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.)
Τιμητικό Δρ Νίκος Μιχαλόπουλος:  Για τη συνεισφορά του στον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης 
Τιμητικό Γεώργιος Α. Γιαννόπουλος: Για το έργο του όσον αφορά την Βιώσιμη Κινητικότητα και το Δίκτυο    Μεταφορών στην χώρα μας. 
Τιμητικό Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς - Πρόεδρος Δ.Σ Σοφία Ζ. Στάϊκου: Για την προσφορά του στη διάσωση, την καταγραφή και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και της ταυτότητας του τόπου μας, με το  Δίκτυο των Θεματικών Μουσείων που έχει δημιουργήσει.

Best in show

Πολιτισμός
BEST IN SHOW ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: "ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΩΝ ΦΙΛΙΠΠΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ  UNESCO"

Α. Πυλώνας: Liveable City

Υποδομές
GOLD ΔΑΕΜ Α.Ε.: ΠΡΟΤΥΠΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΣΥΡΜΑΤΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ON STREET ΚΑΙ ΠΟΛΥΜΕΣΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ (IoT)
BRONZE ΔΗΜΟΣ ΣΚΥΡΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΚΥΡΟΥ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Ε.ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: "Επιδεικτική εφαρμογή της προσέγγισης "Σχέδιο Δράσης για τη Βιοποικιλότητα " προς όφελος της βιοποικιλότητας σε ένα νησί του Αιγαίου, τη Σκύρο "
BRONZE Δήμος Κόνιτσας: Camber-stop Δήμου Κόνιτσας
Αστική Ανάπλαση
GOLD ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ: ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
GOLD Δήμος Θηβαίων: ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΧΡΥΣΟΡΡΟΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ
GOLD ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ: ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΓΡΑΝΙΚΟΥ, ΟΔΟΥ 18ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΤΗΡΙΩΝ ΟΔΩΝ
GOLD Δήμος Καρπενησίου: Αποπάγωση πεζοδρομίων με χρήση γεωθερμίας
SILVER Δήμος Αγ. Δημητρίου Αττικής: Δημοτικοί Λαχανόκηποι Δήμου Αγ. Δημητρίου
SILVER ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Αστική Ανάπλαση στην περιοχή Σταυρός της πόλης του Αγίου Νικολάου
SILVER ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥ: Ποιοτική αναβάθμιση του κοινόχρηστου αστικού χώρου του  βορειοανατολικού τμήματος του Δημοτικού Διαμερίσματος του Μοσχάτου με την   υλοποίηση του  έργου ΄΄Μικροκλιματική αξιολόγηση  και Βιοκλιματική Βελτιστοποίηση – Μερική Ανάπλαση, οδών και λοιπών κοινοχ
BRONZE ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ: Αναβάθμιση χώρου εργοστασίου "ΜΙΝΩΣ " (Πάρκο εκθεσιακών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων)
BRONZE Δήμος Άργους Μυκηνών: Ανάπλαση Ιστορικού κέντρου Άργους
Κινητικότητα & Mεταφορές
GOLD ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ: ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΕΞΥΝΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΕΣΗ PARKING ΜΕΣΩ ΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ
GOLD Top Vision: Ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης στόλου οχημάτων και ηλεκτρονικής πληροφόρησης επιβατών Δημοτικής Συγκοινωνίας Δήμου Γλυφάδας
SILVER ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ & ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
SILVER ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ: "ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ", ΜΙΑ ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ  ΤΩΝ Α.Μ.Ε.Α. ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ
SILVER ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ - MUNICIPALITY OF ALEXANDRIA: ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
ΤΠΕ & Διακυβέρνηση
GOLD Δήμος Ηρακλείου: Ασύρματο δίκτυο ελεύθερης πρόσβασης Δήμου Ηρακλείου
GOLD Δήμος Γλυφάδας: Ολοκληρωμένο Σύστημα Παρακολούθησης και Διαχείρισης Εργασιών με Στόχο τη Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής των Πολιτών στο Δήμο Γλυφάδας
GOLD NOVOVILLE LTD: Για την εφαρμογή διαχείρισης προβλημάτων δημοσίου ενδιαφέροντος από τους δημότες προς τον Δήμο, NOVOVILLE.
SILVER Δήμος Χίου: Κέντρο Εξυπηρέτησης του Δημότη
SILVER ΧΑΪΔΑΡΙ ΞΑΝΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ: HAIDARIAGENDA-Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
SILVER ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ: ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ Η ΆΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΞΗ -ΣΥΝΟΙΚΙΑΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ- ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
BRONZE ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ - ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ: ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
BRONZE Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Γραφείο Εξυπηρέτησης του Δημότη
Τουρισμός
GOLD Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου-Διεύθυνση Τουρισμού: Aegean Islands-Like No Other: Ψηφιακή πλατφόρμα και καμπάνια
SILVER Δήμος Ρεθύμνης: ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ  ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
SILVER Σύμπραξη Δήμων ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ & ΖΑΓΟΡΑΣ-ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ: Lost In Jazz 'n Lost Cities,Κισσός, Τσαγκαράδα, Αιδηψός, Αναβίωση ιστορικών προορισμών Συνεργαζόμενοι φορείς:Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού,Δήμος Ζαγοράς –Μουρεσίου Ιδέα-Καλλιτεχνική επιμέλεια: Άννα Βαφειάδου
SILVER Δήμος Αλεξανδρούπολης: Πόρος, Ευρωπαϊκό Χωριό των Πελαργών 2016 (Δήμος Αλεξανδρούπολης)
BRONZE ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΟΤΑ: LEPANTO ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ CROSS COUNTRY 2016
BRONZE Δήμος Χερσονήσου: Destination Management Organization  >>  Δήμος Χερσονήσου
Πολιτισμός & Οικολογία
BRONZE ΜΚΟ Πράσινο+Μπλε: ΟΙΚΟθέατρο
Πολιτισμός-Παράδοση
SILVER ΔΗΜΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ Μελιτζάzz Λεωνιδίου
BRONZE ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ "ΟΙ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΩΤΙΣΣΕΣ" - ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ: ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΗ ΠΕΡΑΤΖΑΔΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ
BRONZE Δήμος Γορτυνίας: Παραδοσιακό Αλώνισμα Στο Βαλτεσινίκο
Πολιτισμός-Γαστρονομία
SILVER ΔΗΜΟΣ ΣΙΦΝΟΥ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΙΦΝΟΥ και Περιφέρεια: ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ "ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ"
BRONZE Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου "Αλέξανδρος Γιώτης": Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου "Αλέξανδρος Γιώτης"
BRONZE Δήμος Αιγιαλείας  - ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ: ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ  : Τοπία & Γεύσεις της Αιγιάλειας - "Μπες στη γιορτή...μπες στο κλήμα"
Πολιτισμός
GOLD Δήμος Πατρέων: ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΑΤΡΑΣ
GOLD Δήμος Πλατανιά: Ανάδειξη του Ορθόδοξου Πολιτιστικού Αποθέματος του Νομού Χανίων
GOLD ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: "ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΩΝ ΦΙΛΙΠΠΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ  UNESCO"
SILVER ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ: Ανάδειξη πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς της πόλης των Τρικάλων. Επανάχρηση του Μύλου Ματσόπουλου και των Παλιών Φυλακών της πόλης.
SILVER ΔΗΜΟΣ ΚΕΑΣ - Ο.Τ.Α.: "Ανάδειξη των εναλίων ευρημάτων της Κέας (ναυαγίων) ως καινοτόμο τουριστικό προϊόν στις Κυκλάδες  και στοιχείο πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς"
SILVER Δήμος Φαρσάλων: Δήμος Φαρσάλων 2011-2016 Μια νέα ολιστική προσέγγιση στη διαχείριση του πολιτιστικού αποθέματος
SILVER Δήμος Σκοπέλου - Πλέγμα: Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών "Διαμαντής Παλαιολόγος" / DancefestivalGR @ Skopelos
BRONZE Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη: "Ανοιχτές βιβλιοθήκες στις στάσεις του Ο.Α.Σ.Θ."
BRONZE ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ: Η Ελευσίνα υποψήφια πόλη της Αττικής για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021

Β. Πυλώνας: Green City

Β1. Ενότητα Κατηγοριών: Κτήρια / Building

Αειφόρος αρχιτεκτονικός σχεδιασμός
SILVER ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ: ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΑΣΤΙΚΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
BRONZE ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: Μοντέλο της Ήπιας Κατοικίας και του Οικολογικού Χωριού
Αξιοποίηση «πράσινης» & ανανεώσιμης ενέργειας
GOLD SYCHEM: Συνδυασμένο σύστημα γεωεναλλαγής / ανάκτησης ενέργειας και παραγωγής πόσιμου νερού στην ξενοδοχειακή μονάδα Miraggio Thermal Spa & Resort Χαλκιδικής
GOLD ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ 5 ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ
GOLD ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥ: Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και δημιουργία συνθηκών θερμικής άνεσης για τους χρήστες του σε κτήρια του Δήμου (σχολικά, κ.α)
SILVER ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ: Η ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΩΘΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ
Πιστοποίηση κτηρίων
GOLD ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ: Πιστοποίηση δημοτικών κτηρίων κατά ΚΕΝΑΚ μέσω ΕΣΠΑ 2007-2013

B2. Ενότητα Κατηγοριών: Διαχείριση Υδατικών Πόρων

Αφαλάτωση
GOLD SYCHEM: Μονάδα αφαλάτωσης και εκπαιδευτικό πάρκο Αλμυρού - Δήμου Μαλεβιζίου
Εφαρμογές ΤΠΕ
GOLD OTS A.E.: YDATA - ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
Δίκτυο ύδρευσης
GOLD ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ    ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΔΕΥΣΗΣ  ΑΠΟ   ΥΠΟΓΕΙΑ ΝΕΡΑ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ .
Τεχνολογίες νερού & εξοπλισμός
BRONZE ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ

B3. Ενότητα κατηγοριών: Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων

Διακίνηση & μεταφορά αποβλήτων
GOLD ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ: ΚΙΝΗΤΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Απόρριψη αποβλήτων
SILVER ΔΗΜΟΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ: ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ
Εφαρμογές ΤΠΕ
SILVER Cyclefi: Cyclefi: Ανακύκλωση & Green Internet στους Δήμους Γλυφάδας, Βάρης- Βούλας-Βουλιαγμένης και Αλίμου
SILVER Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. - ΔΗΜΟΣ ΧΑΧΙΩΝ: Αποδοτικές και βιώσιμες μέθοδοι διαχείρισης απορριμμάτων με την χρήση εργαλείων ICT
Ανακύκλωση & επαναχρησιμοποίηση
GOLD ΔΗΜΟΣ ΛΕΙΨΩΝ: ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΛΕΙΨΩΝ
GOLD ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ & Ε.Μ.Π.: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ WASTE 2 BIO
GOLD ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ: "ΚΗΦΙΣΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ"
SILVER ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ: Βελτιστοποίηση της διαχείρισης των ΑΣΑ, Διαλογή στην Πηγή και επεξεργασία των βιοαποβλήτων.
SILVER Δήμος Σιθωνίας Χαλκιδικής-Σμάγας Χρήστος: Παρακολούθηση προγράμματος ανακύκλωσης κομποστοποίησης στο Δήμο Σιθωνίας Χαλκιδικής
SILVER Δήμος Αγίας Παρασκευής: Κινητό Πράσινο Σημείο Δήμου Αγίας Παρασκευής
SILVER ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΝΟΥ: ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΘΝΟ
SILVER ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ: "Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης" Δήμου Βύρωνα
BRONZE ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ: Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη διαχείριση των αστικών απορριμμάτων
BRONZE ΔΗΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

B4. Ενότητα Κατηγοριών: Διαχείριση Ενέργειας

Έξυπνος φωτισμός
GOLD Intracom Telecom: Υλοποιώντας λύσεις "Smart Lighting" σε Ελληνικό Δήμο
GOLD NORATEX ABEE: Έξυπνη Τηλεδιαχείριση φωτισμού πόλεων: Καινοτομία & Εξοικονόμηση
Βελτιστοποίηση ενεργειακής αποδοτικότητας
SILVER Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Συνολικές Δράσεις διαχείρισης ενέργειας και μείωσης ενεργειακού αποτυπώματος της πόλης
Έξυπνα ηλεκτρικά δίκτυα
BRONZE Δήμος Ηρωϊκής Πόλης Νάουσας: Μικρές Υδροηλεκτρικές γεννήτριες στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης
Χρηματοδότηση επενδύσεων εξοικονόμησης ενέργειας
BRONZE ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΑΚΤΙΟΝ –PARACTION: ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΑΚΤΙΟΝ –PARACTION

ΔΙΑΚΡΙΣΗ

ΤΠΕ & Διακυβέρνηση
ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ - ΕΒΕΑ: Πρόγραμμα Ενίσχυσης της Νεανικής Επιχειρηματικότητας, μέσω κοινών προγραμμάτων που θα σχεδιάσουν και θα υλοποιήσουν οι δύο φορείς

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)