Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πρόταση ΠΟΕ-ΟΤΑ: Πρόσληψη όλων των συμβασιούχων με κλειστό διαγωνισμό ΑΣΕΠ


Την τελική τους πρόταση με στόχο να παραμείνουν στη δουλειά τους οι 10.000, σύμφωνα με συνδικαλιστικές εκτιμήσεις, συμβασιούχοι και να αποκτήσουν σταθερές σχέσεις εργασιας, αναμένεται να καταθέσουν αύριο, σύμφωνα με πληροφορίες που σας αποκαλύπτει η aftodioikisi.gr, οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν την Δευτέρα στα γραφεία της Ομοσπονδίας.
Η πρόταση της Ομοσπονδίας θα αφορά τη διενέργεια κλειστού διαγωνισμού για όλους τους συμβασιούχους που «έπιασε» η «παράταση Βερναρδάκη», ώστε να προσληφθούν οι «παρατασιούχοι» σε μόνιμες θέσεις, ανεξάρτητα από το ποια και πόσα θα είναι τα αιτήματα που έχουν κληθεί να καταθέσουν οι δήμοι.
Η πρόταση θα «πατάει» πάνω σε εξαιρέσεις που προβλέπονται από το άρθρο 103 του Συντάγματος, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ώστε να διασφαλίσει τη συνταγματικότητα της πρότασης.
Στην 3η του παράγραφο το άρθρο 103 αναφέρει:
3. Oργανικές θέσεις ειδικού Eπιστημονικού καθώς και τεχνικού ή βοηθητικού προσωπικού μπορούν να πληρούνται με προσωπικό που προσλαμβάνεται με σχέση ιδιωτικού δικαίου. Nόμος ορίζει τους όρους για την πρόσληψη, καθώς και τις ειδικότερες εγγυήσεις τις οποίες έχει το προσωπικό που προσλαμβάνεται.

Με βάση αυτήν την πρόβλεψη για εξαίρεση θα δημιουργηθεί ένας κλειστός διαγωνισμός ΑΣΕΠ που θα διασφαλίζει τις προσλήψεις με βάση δύο κριτήρια:
α) τίτλος σπουδών (για τους ΥΕ είναι το απολυτήριο Λυκείου)
β) δίπλωμα (για τους οδηγούς απορριμματοφόρων)
Εν ολίγοις η πρόταση θα κατευθύνεται στην αλλαγή διατάξεων του ΑΣΕΠ. Με βάση τα παραπάνω κριτήρια ο διαγωνισμός θα περιορίζεται στις ειδικότητες των «παρατασιούχων».
Προφανώς και η συγκεκριμένη πρόταση νομοθετικής ρύθμισης θα περιλαμβάνει και τους ήδη απολυμένους συμβασιούχους.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι συνδικαλιστές εξέτασαν και την περίπτωση να προτείνουν νέο διαγωνισμό με αυξημένη μοριοδότηση για τους συμβασιούχους. Κρίθηκε όμως ότι δεν είναι τόσο ασφαλής αυτή τη πρόταση και άρα κατέληξαν στην τελική πρόταση για κλειστό διαγωνισμό.
Όπως έχει γράψει νωρίτερα η ιστοσελίδα μας, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει ήδη απορρίψει τη νομοθετική ρύθμιση Σκουρλέτη και ζητεί να μην κατατεθεί στη Βουλή.
Έχει προαναγγείλλει συνέχιστη των κινητοποιήσεων, με το απεργιακό πρόγραμμα για αύριο Δευτέρα να περιλαμβάνει στάση εργασίας μεταξύ 11.00 και 15.00 και συλλαλητήριο στην πλατεία Καραϊσκάκη στις 11.30, από όπου θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και τη Βουλή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)