Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ευάγγελος Καντάς για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης


Τις εντυπώσεις του από τη συνάντηση και το πρόγραμμα για το ΚΕΑ μετέφερε στην εφημερίδα «Αυγή» ο εκπρόσωπος για του δήμου Λοκρών, που βρέθηκε στο Caravel πρώτη πανελλαδική συνάντηση εργασίας για το ΚΕΑ, στην οποία συμμετείχαν 325 δήμοι και περισσότερα από 30 κέντρα κοινότητας,. Ως πιο σημαντικό ζήτημα υπογραμμίστηκε η αντιμετώπιση των δυσκολιών εφαρμογής του προγράμματος για τους αστέγους, ενώ υπήρξε κοινή παραδοχή πώς η συνάντηση αποτέλεσε θετικό βήμα για την επίλυση ζητημάτων.
Ευάγγελος Καντάς, επόπτης λειτουργίας προγράμματος
Για το ΚΕΑ: Ήταν πολύ δύσκολα αρχικά, καθώς ήταν το πρώτο πρόγραμμα που ασχολήθηκε σοβαρά με τη φτώχεια στην Ελλάδα. Βοήθησε ώστε να μπορέσουμε να δούμε πόσοι είναι οι άνθρωποι που έχουν πρόβλημα, κάτι που σε μεγάλο βαθμό απέκρυπτε η τάση αρκετών να μην το βγάζουν προς τα έξω.
Για τη συνάντηση: Ήταν εποικοδομητική. Εκθέσαμε απόψεις, υποβάλαμε και ακούσαμε προτάσεις. Νομίζω ότι η καλή συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ και το υπουργείο θα συμβάλει ώστε να υπάρξει πλαισίωση του συστήματος, των εργαζομένων αλλά και των πολιτών.
Ζητήματα: Οι φιλοξενούμενοι που ζουν στο σπίτι των γονιών τους δεν έχουν δικαίωμα σε αίτηση. Άλλο πολύ σοβαρό θέμα είναι η ένταξη των Ρομά, που μια ζουν εδώ, μια παραπέρα. Επίσης τα παιδιά τους πρέπει να διαπιστώσουμε αν όντως πηγαίνουν σχολείο. Αν και είναι υποχρεωτικό για την πρόσβασή τους στο ΚΕΑ, πρέπει να δούμε πώς θα το υλοποιήσουμε και να έχουμε σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας μια εικόνα ότι όντως πάνε.
Παπαντωνίου Κώστας για την εφημερίδα Αυγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)